google-site-verification: google8f27a911723ae452.html Loft Daire Nedir?
top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafı Evalinir

Loft Daire Nedir?


Loft daire, eski depo ya da fabrika yapılarının dönüşümüyle ortaya çıkmış, son derece geniş ve yüksek tavanlı daire tipine denir. Son dönemde popülaritesi giderek artan loft daireler oldukça geniş bir yaşam alanı sunmasıyla dikkat çeker.

İç mekanda fazla duvar ve oda içermeyen loft dairelerin sayısı Türkiye’de de giderek artmaktadır. Genellikle bir asma kata sahip olan bu daireler iyi tasarlandığı takdirde insanın bakmaya doyamadığı bir yapı haline gelmektedir.

Loft Tipi Daireler Nasıl Ortaya Çıktı?

Loft daire kavramının ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde ortaya çıktığı bilinmektedir. ABD’nin 1970’li yıllarda yaşadığı konut krizi sonrası alternatif çözümler geliştiren yetkililer, şehirde kalan terkedilmiş fabrikaları, depoları veya diğer endüstriyel tesisleri konuta dönüştürmeye başlamıştır. Bu alanların restore edilmesiyle de loft tipi daire türü ortaya çıkmıştır.

İlginç olan, bu daireleri özellikle sanatçılar ve tasarımcılar tercih etmiştir. Bugün popüler olmasındaki en büyük sebep olarak bu gösterilmektedir. Çünkü geniş yaşam alanı sunması nedeniyle iş ve ev hayatını birlikte yürütmeyi mümkün hale getirmiştir.

14 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page